fbpx
Сьогодні
Фото, відео 14:54 29 Кві 2023

Рішення для перемоги: інженери з Сум розробили робота-мисливця з дистанційним керуванням, який буде допомагати ЗСУ

English version here

Фото: Скріншот

Інженери із міста Суми створили бойового робота-мисливця з дистанційним керуванням, який зможе допомагати українським військовим під час контрнаступу.

Про це в етері телемарафону "Єдині новини" розповів народний депутат Ігор Молоток.

У чому проблема?

Уже кілька місяців поспіль українці обговорюють контрнаступ ЗСУ. Наші військові, Генштаб та українська влада бажають цього не менше, проте, зі слів Президента, Україна все ще потребує різної зброї, техніки, боєприпасів.

"Спілкуючись із військовими на передньому краї ми обговорювали різні проблемні питання і зіткнулися з тим, що наші захисники потребують засобів ближнього бою-підтримки, які керуються дистанційно. Свого часу цю ідею ми обговорювали з легендарним "Да Вінчі", Героєм України та його побратимами", — розповів депутат парламенту Ігор Молоток.

Яке рішення?

До забезпечення всім необхідним озброєнням долучилися країни-партнери, а також волонтери, благодійні організації та прості українські інженери.

Робот-мисливець для ЗСУ

Фото: Скріншот з відео

Так у місті Суми спеціалісти створили бойового робота-мисливця. Творці сподіваються, що його застосування допоможе зберегти життя військових на передовій під час контрнаступу.

Як це працює?

Відомо, що залізний "солдат" – помічник може їздити від 5 до 12 хвилин і має власний арсенал зброї.

Робот-мисливець для ЗСУ

Фото: ТСН

У нього є кулемет, що вражає ціль на відстані 1500 метрів. Також робот оснащений тепловізійним прицілом і невидимий для засобів електронної боротьби росіян.

Відомо, що робот уже пройшов випробування. Його навіть встиг оглянути командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Вогневий комплекс добре впорався з поставленими задачами.

Робот-мисливець для ЗСУ

Фото: ТСН

Робот-мисливець для ЗСУ

Фото: ТСН

Раніше ми писали, що для ЗСУ розробили робота-помічника, який може виконувати розвідку та евакуйовувати поранених.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: