fbpx
Сьогодні
12:30 29 Кві 2023

FAZ: Німеччина запропонувала виготовити для української армії 250 тисяч снарядів

English version here

Фото: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Федеративна республіка Німеччина запропонувала виготовити для української армії 250 тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, які становитимуть четверту частину від загального обсягу боєприпасів, що Європейський Союз планує виробити для України.

Про це повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як там зазначають, пропозиція про виробництво такої кількості снарядів для України надійшла на зустрічі директорів збройових компаній, яка відбулася цього тижня.

У виданні наголосили, що виготовленням боєприпасів займеться концерн Rheinmetall – виробник зброї з Дюссельдорфа.

Анонімний представник концерну повідомив виданню, що на цей час підприємство може виробляти 450 тисяч артилерійських снарядів на рік. 350 тисяч із них – на заводах в Європі.

Як наголошує він, у перспективі Rheinmetall планує збільшити виробництво артилерійських боєприпасів до близько 600 тисяч снарядів на рік.

Довідка

Нагадаємо, 20 березня Рада Європейського Союзу погодила план постачання Україні одного мільйона артилерійських снарядів протягом 12 місяців

План складається з трьох етапів.

На першому держави-члени ЄС передадуть Києву снаряди зі своїх запасів, отримавши компенсацію від Європейського фонду миру – загалом на це виділять 1 мільярд євро.

На другому етапі ще стільки ж коштів буде виділено на укладання контрактів із виробниками артилерійських боєприпасів. А далі держави ЄС розширюватимуть власні потужності з їхнього виготовлення.

6 квітня країни ЄС досягли згоди щодо передачі снарядів зі складів, а деталі замовлення нових ще обговорюють.

Рада ЄС 13 квітня затвердила виділення з Європейського фонду миру 1 мільярда євро для підтримки Збройних Сил України, зокрема забезпечення їх боєприпасами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: