fbpx
Сьогодні
Відео 20:18 28 Кві 2023

Павел повідомив, що Україна та Чехія спільно вироблятимуть зброю, навчальні літаки та ремонтуватимуть танки

Фото: Офіс Президента

Президент Чехії Петр Павел повідомив, що Київ та Прага підготували шість ключових проєктів спільного виробництва, які стосуються виробництва боєприпасів, зброї, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

Про це розповів Петр Павел на спільній пресконференції у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Павел заявив, що співпраця Чехії та України має великий розмах, але ще є куди її розширювати. За словами Павела, чеські приватні суб'єкти мають зацікавленість у тому, щоб співпрацювати з Україною.

Він розповів, що Чехії є 6 ключових проєктів з Україною, які можна дуже швидко розгорнути. Також підготовлені проєкти у 5 ключових областях щодо відбудови України.

"У нас підготовлено 6 ключових проєктів спільного виробництва на базі як українських, так і чеських фірм […] Що стосується конкретних проєктів, вони стосуються виробництва боєприпасів, ручної зброї, ремонту танків, наприклад Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків. Для нас передання технологій і виробництва є пріоритетом для того, щоб це виробництво частково або повністю могло також здійснюватися на території України", – сказав Павел.

Президент Чехії також висловився на підтримку членства України в ЄС і НАТО й зазначив, що Україна заслужила це своєю стійкістю, відвагою, протистоянням і боротьбою за свободу.

"Я не маю сумнівів, що Україна стане членом ЄС та НАТО. Тут питання радше, коли. З цього боку варто говорити про те, що переговори щодо членства України в ЄС мають розпочатися до кінця року", — сказав Павел.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: