fbpx
Сьогодні
10:35 29 Кві 2023

Ракетний обстріл Умані: під час ідентифікації тіл експерти з’ясували, що дітей загинуло п’ятеро, а не четверо

English version here

В Умані продовжується розбір завалів 9-поверхівки, що постраждала від ракетної ворожої атаки. Під час ідентифікації тіл стало відомо, що на цей момент загинули п'ятеро дітей, а не четверо, як вважалося раніше.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника МВС Ігор Клименко у Facebook.

"Підтверджена загибель внаслідок ракетної атаки Росії 23 осіб, з яких слідчі та криміналісти поліції ідентифікували 22 тіла.

В процесі ідентифікації з'ясувалося, що загинуло 5 дітей: двоє хлопчиків (півтора та 16 років) та три дівчинки (8, 11 та 14 років)", повідомив глава МВС.

Клименко додав, що безвісти зниклою вважається одна жінка.

На цей час пошуки продовжуються.

Нагадаємо, що в Україні від агресії рф загинули 475 дітей, тільки за минулу добу окупанти вбили ще 6 неповнолітніх.

З початку повномасштабного вторгнення росії постраждали 1428 дітей, а також отримали поранення різного ступеня тяжкості 953 неповнолітні.

Довідка

Уночі 28 квітня українські військові збили 21 з 23 ракет та два безпілотники, які запустили російські війська. Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець заявив, що в Умані було два влучання крилатих ракет: у житловий будинок і складські будівлі.

Зруйновано перший під'їзд житлового будинку. За попередньою інформацією, там були зареєстровані 110 людей. Із 46 квартир 27 — повністю знищені.

У місті також готують місця для поселення постраждалих внаслідок влучання ракети в житлову дев'ятиповерхівку. Більшість людей розселились у знайомих та родичів. У Черкаській ОВА нам повідомляли про 5 родин, які потребують поселення. Місця підготували в гуртожитку закладу освіти, також готові приймати потерпілих місцеві готелі.

В Уманському ліцеї №5 працює оперативний штаб допомоги. Також працює гаряча лінія для постраждалих:

  • +380969112911;
  • +380991868871;
  • +380991842843.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: