fbpx
Сьогодні
14:17 24 Кві 2023

ЄС і Україна будуть визнавати та виконувати судові рішення одне одного

English version here

Рада ЄС погодилася встановити договірні відносини з Україною. Відтепер Європейський союз та Україна визнаватимуть й виконуватимуть судові рішення одне одного у цивільних або комерційних справах.

Про це повідомили у пресслужбі Ради ЄС у понеділок, 24 квітня.

Такий крок зроблений у межах Гаазької конвенції, укладеної у 2019 році. Це міжнародний договір, що зобов'язує держави-учасниці визнавати та виконувати судові рішення, ухвалені у цивільних або комерційних справах в інших державах-учасницях.

Відомо, що у 2022 році Україна ратифікувала Конвенцію. Відповідно до документа, договірні відносини між Україною та ЄС будуть встановлені з 1 вересня 2023 року, якщо жодна зі сторін не заперечуватиме проти цього.

«З цим кроком визнавати та виконувати судові рішення один одного зв'язки між ЄС та Україною лише зміцняться», — сказав Гуннар Стрьоммер, міністр юстиції Швеції.

Держави-члени Європейського Союзу вважають, що немає фундаментальних перешкод (зокрема пов'язаних з незалежністю та ефективністю судової системи, боротьбою з корупцією або дотриманням основоположних прав), які могли б завадити ЄС вступити в договірні відносини з Україною.

Наголошується, що сьогоднішнє рішення зробить Конвенцію важливим інструментом для сприяння міжнародній торгівлі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: