fbpx
Сьогодні
10:53 24 Кві 2023

Буданов заявив, що росіяни майже всюди перейшли у позиційну оборону

Фото: ARMYINFORM

росіяни на території України перейшли в позиційну оборону, і єдине місце на фронті, де відбуваються їхні спроби наступу, – це Бахмут, а також спроба охопити з півночі Авдіївку та локальні бойові дії в Мар'їнці.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Вони повністю перейшли всюди в позиційну оборону. Єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби, – це спроба в місті Бахмут, це спроба охопити з півночі місто Авдіївка, локальні бойові дії в місті Мар'їнка. І в Авдіївці, і в Мар'їнці ідентична тактика, як і в Бахмуті – просто намагання стерти населений пункт з лиця землі, як то кажуть", – заявив він.

Буданов уточнив, що Бахмут — це єдине місце для росіян, де вони величезними втратами мають певний тактичний успіх.

"І на фоні відсутності успіхів будь-де в іншому місці вони стоять перед проблемою, що навіть своєму "оболваненому" суспільству треба щось показати, якусь перемогу. Це єдине місце, де в них хоч щось вдається. Крім того, туди додається те, що свого часу Пригожин заявив, що він Бахмут візьме. Він би вже і радий спетляти з того, але не може. Тобто тут просто все зійшлося", – сказав глава ГУР.

Окремо він зазначив, що великої загрози захоплення Вугледара немає.

Відповідаючи на запитання, чи є у нього причини вважати, що росіяни зараз готуються активізувати або розпочати наступальні операції на якійсь іншій ділянці фронту, керівник Головного управління розвідки поінформував, що росіяни цього не планують.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: