fbpx
Сьогодні
09:58 22 Кві 2023

Україна отримає від Португалії п'ять бронемашин

English version here

За підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" міністерка національної оборони Португалії Елена Каррейрас анонсувала, що її країна передасть Україні 5 бронеавтомобілів. 

Її словами передало Міністерство національної оборони Португалії.

Посадовиця заявила про допомогу від Португалії за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Ідеться про п'ять броньованих машин рятувальної та медичної підтримки: три типу M113 та дві типу M577.

броньовані машини

Фото: скриншот відео

Нагадаємо, що у березні до України прибули три німецькі основні танки Leopard 2A6 від Португалії. Перед цим командувач збройними силами Португалії Антоніу Сілва Рібейро повідомляв, що Португалія має 37 танків Leopard 2. Але, за даними місцевих ЗМІ, більшість із них наразі в неробочому стані.

Довідка

21 квітня учасники зустрічі у форматі "Рамштайн" підписали протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування та обслуговування основних бойових танків Leopard 2, поставлених раніше до України.

Міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила на "Рамштайні" про рішення передати Києву всі наявні в латвійської сторони переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: