fbpx
Сьогодні
19:20 21 Кві 2023

Резніков задоволений "Рамштайном-11": зараз говоримо про ППО, але літаки також будуть

Фото: Рубрика

Українські партнери пообіцяли продовжувати підтримку до перемоги. Наразі головною потребою України є системи протиповітряної оборони. Бойові літаки будуть наступним етапом переговорів щодо військової допомоги.

Про це під час прес-конференції після 11-ої зустрічі у форматі "Рамштайн" заявив міністр оборони України Олексій Резніков передає РБК-Україна.

Резніков повідомив, що він залишився задоволеним результатами сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн". За його словами, українські партнери висловити тверді запевнення, що вони будуть з Україною до кінця цієї війни.

"Для них – це перемога України. Це дуже важливо для мене", – наголосив міністр.

"Звичайно, сьогодні ми підтвердили нашу потребу в західних літаках як частини ППО. І я впевнений, що у нас будуть сучасні, покоління 4++ бойові літаки. Але просто зараз ми говоримо про головні потреби – наземну ППО. Звичайно, ми обговорюємо бойові літаки як наступний етап, але потрібен буде час для навчання пілотів, інженерів тощо. Але це буде зроблено", – заявив він.

Резніков підкреслив, що наразі ще не ухвалено рішення про те, який саме західний літак стане основою майбутніх українських Військово-повітряних сил.

Міністр додав, що в Україну зараз реальніше поставити системи, які базуються на землі.

"Реальніше зараз поставити системи, які базуються на землі, вони є у всіх партнерів, і це може посилити спроможність нашої ППО. Літаки вимагають довшого навчання, складнішого обслуговування, відновлення і застосування. Але це не означає, що ми їх не отримаємо", – додав Резніков.

міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу за підсумками Рамштайна

Міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу за підсумками Рамштайна. Фото:  РБК-Україна

Довідка

Нагадаємо, сьогодні у Німеччині відбулася чергова зустріч у форматі "Рамштайн".

Згідно з даними Associated Press, США планують вже найближчими тижнями розпочати навчання українських бійців на танках Abrams.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: