fbpx
Сьогодні
Відео 20:00 17 Кві 2023

Створили кампанію для підлітків, яка надихає обирати актуальні професії: рішення для відбудови України

English version here

Мала академія наук України розробила профорієнтаційну кампанію "#CVIDOMI: відбудовувати країну", щоб надихнути підлітків обирати актуальні для відбудови України професії.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Людині, що обирає свій професійний життєвий шлях, потрібно розібратися у величезній різноманітності сучасних професій, зрозуміти їх зміст і реально оцінити свої можливості, здібності, інтереси. Невірно обрана в молодості професія створює проблеми і самій людині, і суспільству в цілому.

Яке рішення?

Мала академія наук створила відеопроєкт для кампанії "Свідомі: відбудовувати країну" у межах проєкту "Трамплін до рівності", що імплементують UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення у партнерстві з Посольством Швеції в Україні.

Кампанія "#CVIDOMI: відбудовувати країну" охоплює комплекс онлайн та офлайн-ініціатив для дітей 11–18 років. Усі вони спрямовані на вибір професії майбутнього, тобто такої, яка є і буде затребуваною у процесі відбудови та відновлення України.

Це, зокрема, професії STEM-напряму (природничі науки, технології, інженерія та математика), а також спеціальності професійно-технічного спрямування.

Як це працює?

Відеопроєктом "#CVIDOMI: відбудовувати країну" є 10 серій про професії відбудовувачів/ок України, які можна починати опановувати не лише на базі вишів, а й у закладах ПТО одразу після 9-го класу школи.

У кожному випуску представник чи представниця однієї з актуальних професій розповідає про специфіку своєї роботи, кар'єрний шлях, дозволяє зазирнути за лаштунки робочого процесу та дає поради, із чого підліткам почати власний свідомий вибір спеціальності.

Крім цього, герої та героїні проєкту руйнують стереотипи та гендерні упередження про так звані чоловічі та жіночі професії і власними історіями демонструють, що почати шлях у сфері, яка подобається, можна одразу після школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: