fbpx
Сьогодні
15:05 09 Кві 2023

Створення заповідника "Ліс орхідей": у Київраді заперечили блокування проєкту на Галерному острові

Фото: uk.wikipedia.org

У Київській міській раді стверджують, що не блокують проєкт створення заповідника "Ліс орхідей" на Галерному острові.

Про це пише "Твоє місто".

Нагадаємо, що 31 березня екоактивісти повідомили про ймовірні плани забудовника знищити Галерний острів. Це може бути пов'язано із блокуванням проєкту створення заповідника "Ліс орхідей".

Зазначимо, що у січні 2023 року забудовник ТОВ "Галерна затока" звернувся до Київради з проханням не ухвалювати рішення про створення в цьому місці пам'ятки природи "Ліс орхідей". Адже він планує тут будувати розважальний комплекс та будинки.

Галерний острів

Фото: wikipedia

На засіданні екологічної комісії Київради 8 березня 2023 року, на якій планувалося обговорити проєкт рішення зі створення пам'ятки природи "Ліс орхідей", депутатка Юлія Лимар заблокувала питання. 

Представниця міськради відкидає звинувачення та зазначає, що земельною ділянкою зараз розпоряджається особа, яка користується нею на правах оренди. Отже, створення такого об'єкта як природно-заповідний фонд має бути погоджено з землекористувачем на етапі створення задля уникнення правових колізій.

За словами Лимар, частою практикою у Києві є ситуація, коли рішення міськради про створення об'єктів природно-заповідних фондів оскаржуються в судах. Відповідно місто програє саме через процедурні порушення вимог законодавства. Тому в комісії вирішили дотриматися всіх вимог перед створенням заповідника.

Зарості водяного горіха у верхній частині Галерної затоки.

Зарості водяного горіха у верхній частині Галерної затоки.
Фото: uk.wikipedia.org

"Автор проєкту рішення про створення "Лісу орхідей" Ксенія Семенова погодилася з пропозицією комісії комплексно розв'язувати питання заповідника", – каже депутатка.

На Галерному острові зафіксовано популяцію поліксени

На Галерному острові зафіксовано популяцію поліксени.
Фото: uk.wikipedia.org

Нагадаємо, що Галерний острів розташований в Голосіївському районі поряд із Корчуватим. Островом проходить єдина вулиця – Галерна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: