fbpx
Сьогодні
21:23 31 Бер 2023

Галерний острів у Києві хочуть забудувати, - екологи

Фото: wikipedia

На Галерному острові в столиці, який має стати заповідником, мають намір збудувати розважальний комплекс.

Про це повідомляють фахівці Київського еколого-культурного центру.

У січні 2023 року забудовник ТОВ "Галерна затока" звернувся до Київради з проханням не ухвалювати рішення про створення в цьому місці пам'ятки природи "Ліс орхідей", оскільки він планує тут будувати розважальний комплекс та будинки. На засіданні екологічної комісії Київради 8 березня 2023 року, на якій планувалося обговорити проєкт рішення зі створення пам'ятки природи "Ліс орхідей", депутатка Юлія Лимар заблокувала питання. На її пропозицію комісія перенесла розгляд рішення про створення пам'ятки природи, стверджують екологи.

"Тобто, поки створення пам'ятки природи "Ліс орхідей" блокується Лимар, одночасно просувається проєкт із забудови Галерного острова. Ми підозрюємо, що депутатка Лимар спеціально була направлена забудовниками до Екологічної комісії, щоб блокувати проходження проєктів рішень щодо створення нових заповідних зон", – зазначають в організації.

Довідка

Галерний острів – дніпровський острів у Голосіївському районі. Омивається затоками Галерною та Миколайчик та озером Єрик. Площа острова – 317 га.

В 2000-х роках було запропоновано створити там ландшафтний заказник місцевого значення "Покал-острів Галерний" загальною площею 177,5 га. 2007 року 43 га острова були надані в оренду на 15 років ТОВ "Галерна затока" для реконструкції споруд під об'єкти відпочинку та спорту. Цю територію було вилучено із зони зелених насаджень загального користування і віднесено до території громадських будівель та споруд. Наразі територія Покалу забудовується житловим комплексом "Світлопарк".

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: