fbpx
Сьогодні
08:49 09 Кві 2023

Генштаб: за добу Сили оборони збили 14 ворожих безпілотників, серед яких "Supercam", "Орлан-10" та "Zala"

Фото ілюстративне

Минулої доби, 8 квітня, українські Збройні відбили понад 50 атак російської армії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де окупанти зосередили основні зусилля на веденні наступальних дій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також військові збили 2 БпЛА типу "Supercam", 6 БпЛА типу "Орлан-10" та 6 БпЛА типу "Zala".

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки,
  • 1 склад боєприпасів,
  • 1 позицію засобів протиповітряної оборони,
  • 5 станцій радіоелектронної боротьби противника.

Атаки російської армії

Протягом минулої доби окупанти завдали 4 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснили 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Лиманському напрямку минулої доби окупанти без успіху вели наступальні дії в районі південніше Кузьминого та Верхньокам'янського.
  • На Бахмутському напрямку війська рф продовжують вести наступальні дії, намагаються взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бої. Протягом доби окупанти без успіху вели наступальні дії в районі населеного пункту Богданівка. Підрозділи Сил оборони відбили близько 10 атак противника на цій ділянці фронту.
  • На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар'їнки Донецької області, але без успіху. Найзапекліші бої на цій ділянці фронту тривають за Мар'їнку, де було відбито понад 15 ворожих атак.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби окупанти наступальних дій не проводили.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.
  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація — без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. росія і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області — продовжує інженерне обладнання місцевості.

За даними Генштабу, окупанти продовжують посилювати контррозвідувальний та поліцейський режим на тимчасово зайнятій території Херсонської області.

Зокрема, в Горностаївському районі Херсонської області тривають рейди з перевірки особистих телефонів у місцевого населення на наявність фото- та відеоматеріалів, а також "забороненого" контенту. Під час таких перевірок окупанти фіксують персональні дані місцевих жителів, вибірково обшукують їхні оселі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: