fbpx
Сьогодні
17:41 08 Кві 2023

Командувач Повітряних Сил пояснив, чому західні літаки F-16 важливі для України

English version here

Винищувач F-16

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук пояснив, чому західні літаки F-16 важливі для України.

Про це Олещук написав у Телеграмі.

За його словами, насамперед F-16 – це найкращий захист тилових регіонів. В середньому українська ППО знищує близько 75% крилатих ракет та ударних дронів. Але 25% таки долітають до своїх цілей. F-16 можуть ефективно знищувати ці повітряні загрози ще на кордонах, не підпускаючи ракети та дрони до українських міст.

Наразі російська авіація переважає українську в рази за кількістю, а головне – в загарбників технологічна перевага.

"У Повітряних Силах недостатньо сил та засобів як наземних, так і повітряних, аби ефективно захистити повітряний простір, війська на передовій та мирних жителів у прифронтовій зоні від щоденного терору ворожих ударних літаків і вертольотів. F-16 дозволять завоювати панування в повітрі, значно ослабивши ворога, рятуючи багато життів щодня", – зазначив Олещук.

Ворог дедалі частіше застосовує керовані авіабомби масою 500 кг по всій лінії фронту. Є ознаки підготовки до масового застосування КАБів масою 1500 кг.

Літаки росіян не заходять в зону ураження української ППО, дистанційно завдаючи ударів по передній лінії та прифронтових містах. Страждають мирні жителі у північних, південних, східних областях.

"F-16 мають на озброєнні ракети класу «повітря-повітря» з дальністю до 180 км. Це дозволить відігнати ворожу авіацію подалі від наших кордонів та лінії бойового зіткнення, що мінімізує вірогідність застосування керованих авіабомб та іншого озброєння повітряного базування", – наголосив Олещук.

Він зауважив, що широкий спектр сучасного високоточного озброєння F-16 дозволить завдавати високоточних ударів по російських військах при контрнаступальних діях.

"Необхідно спинити атакувальні дії ворога, завоювати перевагу в повітрі, знищити шляхи постачання техніки, боєприпасів та живої сили противника. Ці завдання зможе виконати F-16!", – підкреслив Олещук.

Літаки F-16 також допоможуть повернути контроль над морем.

«Чорне море все ще під контролем російського флоту. F-16 мають на озброєнні потужні протикорабельні ракети, які легко зможуть загнати весь ворожий флот або у порти, або на морське дно. Україні потрібно забезпечити свободу судноплавства та захист «зернових коридорів», – зазначив Олещук.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: