fbpx
Сьогодні
08:38 05 Кві 2023

Виступ львової-бєлової в Радбезі ООН заблокувала Британія: хай відповідає в Гаазі

Фото Reuters

Великобританія заблокувала виступ російської уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової на неформальному засіданні Ради Безпеки ООН з приводу примусового вивезення українських дітей до російської федерації.

Про це пише Рубрика з посиланням на The New York Times, представництво Великої Британії в ООН у Twitter.

Представництво Великої Британії в ООН заявило: "Якщо Марія Львова-Бєлова хоче розповісти про свої дії, вона може це зробити в Гаазі".

Представництво Великої Британії в ООН заявило, що заблокувало трансляцію, оскільки росія запланувала виступ на засіданні львової-бєлової.

Відомо, що на арешт львової-бєлової, як і президента росії володимира путіна, Міжнародний кримінальний суд видав ордер.

У ноті з описом зустрічі, поширеній російським представництвом, йдеться про те, що її мета – нібито розвіяти "навмисно спотворений наратив" західних ЗМІ та деяких інших країн про дії росії щодо українських дітей. росія відкидає звинувачення у примусовому вивезенні та викраденні, заявляючи, що евакуювала дітей заради їхньої безпеки і захисту.

Британія наполягла на тому, щоб не було жодного запису заявленої росією віртуальної зустрічі, а також заявила про відсутність їхнього представника в ООН на цій зустрічі.

Довідка

17 березня Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт російського диктатора володимира путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини.

путіна та львову-бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до російської федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

За словами львової-бєлової, лише станом на жовтень 2022 року до рф вивезли до 2 тисяч дітей-сиріт із соціальних закладів, а 350 дітей з Донбасу вже "прилаштовані" у прийомні родини у 16 регіонах рф.
Українська сторона зафіксувала депортацію 16 221 дитини.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: