fbpx
Сьогодні
22:56 04 Кві 2023

Лубінець заявив, що рф залучає спецслужби, щоб українські діти не мали змоги повернутися додому

Щоб українські діти не мали змоги повернутися додому, на росії залучають спецслужби.

Про це у Телеграмі поінформував Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець.

«Для того, аби українські діти не мали змоги повернутися додому, в росії залучають спецслужби», – уточнив він.

Зокрема, за його словами, російська уповноважена з прав дитини марія львова-бєлова, яка була «удостоєна» ордера МКС на арешт за воєнні злочини, під час своєї пресконференції для іноземних ЗМІ публічно заявила про те, що російські спецслужби завадили повернутися додому українській дитині.

Як зазначив Лубінець, йдеться про громадянина України, 17-річного Богдана Єрмохіна, якого російські солдати спочатку вивезли з Маріуполя у Донецьк, а потім у рф у прийомну сім'ю. При тому Богдан має в Україні сестру, поінформував омбудсман.

Уповноважений ВР уточнив, що хлопець намагався самостійно повернутися на Батьківщину, – він фактично доїхав до Білорусі, але його затримали російські спецслужби і повернули назад до рф.

«Варто зауважити, що цей юнак має громадянство України. А тому, примусове переміщення його на територію країни-агресора не «порятунок», як це зауважує львова-бєлова, а злочин. Ця історія — чергове публічне зізнання у скоєних воєнних злочинах — викраденні українських дітей», – заявив очільник Офісу Омбудсмана.

Він висловив впевненість у тому, що за це неодмінно буде справедливе покарання. «Ми працюємо для цього, та з приводу вищезазначеного факту й подібних випадків будемо звертатися до компетентних органів», – зазначив Лубінець.

Окрім того, омбудсман поінформував, що львова-бєлова заявила, що на росії навіть підготували спецзвіт по роботі цієї так званої інституції щодо допомоги дітям, яких «торкнулася» «спеціальна воєнна операція» – тобто цинічний напад росії на нашу державу.

«Укотре наголошую, що це наші українські діти і росія відповість за кожен злочин», – написав він.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: