fbpx
Сьогодні
Відео 12:20 05 Кві 2023

У Львові переходить в ПЦУ головна церква УПЦ МП

У Львові за приєднання до Православної церкви України проголосувала громада Свято-Георгіївського собору Львівської єпархії УПЦ МП.

Як пише Рубрика про це пише ZAXID.NET та йдеться у відеозаписі процесу голосування релігійної громади, який оприлюднив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Під час процесу голосування були невеликі сутички та суперечки. А втім, зрештою декан Львівської єпархії ПЦУ Олег Древняк провів богослужіння українською мовою.

Напередодні міський голова Львова Андрій Садовий розповідав, що релігійна громада цього храму на словах відрікається від московського патріархату. Саме релігійній громаді належить майно церкви.

Відтак, як стверджує Садовий, для громади є два варіанти: офіційно приєднатися до ПЦУ або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготували, запевнив міський голова.

Нагадаємо, у грудні 2022 року до храму з обшуками приходили співробітники Служби безпеки України.

Свято-Георгіївську церкву збудували ще у 1899 році, а у 1992 році він став кафедральним собором Львівської єпархії УПЦ, тобто центральним собором єпархії.

Довідка

До 29 березня Українська православна церква московського патріархату мала звільнити будівлі Києво-Печерської лаври — держава розірвала з церквою договір оренди.

Окрім того, 30 березня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження 2013 року, яким УПЦ МП і передали будівлі та споруди Лаври в безоплатне користування. Відтак міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що управління майном Лаври перейшло до держави.

Однак УПЦ МП звернулася до суду й відмовляється покидати Лавру до ухвалення рішення.

А на Хмельниччині побиття військового у храмі УПЦ МП призвело до того, що в усій області забороняють УПЦ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: