fbpx
Сьогодні
Фото 14:38 30 Бер 2023

Прихожани УПЦ МП не пустили комісію Мінкульту до Києво-Печерського заповідника

Комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна "Києво-Печерського заповідника", не пустили до лаври прихожани УПЦ МП. Віряни почали сваритися з комісією. Представники УПЦ (МП) таки не залишили святиню. Комісія сьогодні мала перевірити дві будівлі. Двір одної з них — на фото кореспондента Рубрика.

Про це пише Рубрика з посиланням на Радіо Свобода у Telegram.

"Комісію Мінкульту не пустили в лавру", – йдеться у повідомленні.

Комісію Мінкульту не пустили в Лавру

Комісію Мінкульту не пустили в Лавру

Комісію Мінкульту не пустили в Лавру

Видання повідомляє, що з комісією почали сваритися віряни УПЦ МП.

Настоятель київської лаври Павло (Лебідь) заявив парафіянам, що комісія "ні в якому разі працювати не може".

"Ви стоїте тихо, смиренно, молитесь. Але не може ні в якому випадку ніяка комісія працювати. У них немає ніяких дозволів, немає ніяких прав робити це. Чому? Тому що військовий стан, вони не повинні розривати ніяких договорів. І коли закінчиться війна, тільки через 4 місяці після цього вони можуть спілкуватися з нами. У них також немає рішення суду", – заявив настоятель київської лаври Павло.

Комісію Мінкульту не пустили в Лавру

Він також закликав парафіян знімати журналістів, які прийшли висвітлювати події в лаврі, але при цьому зазначив, що не треба нічого порушувати, оскільки представники ЗМІ "лізуть ось так" і все знімають.

Павло додав, що "журналісти незрозуміло, що за люди, вони не знають ні культури, ні поведінки" і "нехай Господь воздасть і їм, і їхнім дітям".

Раніше представники УПЦ МП, попри вимогу залишити святиню 29 березня, станом на ранок 30 березня все ж лишаються в лаврі і навіть провели богослужіння в одному з храмів.

Комісію Мінкульту не пустили в Лавру

Комісія 30 березня мала перевірити дві будівлі.

Представники Мінкульту заявили, що якщо їм будуть перешкоджати і надалі, то вони звернуться в поліцію.

"Кричать не Слава Богу, а Слава Україні", – віряни УПЦ про виселення з Лаври

Що передувало?

Довідка

"Багаторічний конфлікт між Києво-Печерською лаврою та лікарнею для хворих на СНІД близький до завершення. Для ВІЛ-позитивних пацієнтів добудовують нову лікарню, і до кінця літа туди мають переїхати всі хворі та лікарі з медзакладу, що міститься на території лаври. Оглянути будівництво приїхав і намісник монастиря владика Павло. Він пообіцяв, що лікарню, яка побудована на кошти киян понад 100 років тому, не чіпатимуть. Після капітального ремонту там залишиться медзаклад, щоправда, профіль його досі невідомий. А закиди у протистоянні священиків та тяжкохворих церковник заперечив."

Ще у 201з році тодішня влада виселила ( арозпочали виселення у 2010 році) лікарню для хворих на ВІЛ/СНІД, що біля Києво-Печерської лаври. Повідомляли, що там буде створений готель для VIP-персон лаври. Проте зараз це місце захаращене.

тодішня влада виселила лікарню для хворих на ВІЛ/СНІД

тодішня влада виселила лікарню для хворих на ВІЛ/СНІД

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: