fbpx
Сьогодні
11:11 05 Кві 2023

Ми робимо все для нашої Перемоги: гендиректор "Укроборонпрому" розповів, скільки разів атакувала армія рф заводи концерну

Фото: Ілюстративне/ Укроборонпром

По підприємствах "Укроборонпрому" від початку повномасштабного вторгнення росії окупаційні війська завдали понад 150 ударів. Однак державний концерн, попри це нарощує виробництво.

Про це гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Очільник концерну наголосив, що робота підприємств стала можливою перш за все й внаслідок релокації та кооперації з приватними компаніями.

"При тому, що всі наші заводи постраждали від прильотів – їх було понад 150, – жодне виробництво не припинило свою роботу і не просто виконує, а нарощує обсяги продукції", зазначив Гусєв.

Гендиректор концерну також додав, що на робочі вакансії компаній концерну відгукнулося понад 12 тисяч українців.

Тільки в рамках переміщення підприємств, створення додаткових виробництв, кооперації з приватними компаніями набрали понад 6 тисяч нових співробітників.

Гусєв підкреслив, що зараз державний концерн залучив близько 100 компаній, які раніше не виробляли нічого для збройних сил.

Також "Укроборонпром" працює з керівниками обласних військових адміністрацій, щоб промислові підприємства регіонів виконували завдання для потреб ОПК на тому обладнанні, яке у них є.

Гусєв розповів, що держконцерн реалізує програму виробництва і ремонту техніки в безпечних місцях, ремонтуючи не тільки стару радянську, а й трофейну, і отриману від партнерів техніку.

"Безумовно, з партнерами ми єдині в думці, що ремонт і обслуговування надалі переросте в глибшу кооперацію зі збору та спільного виробництва нових видів озброєння. Це стосується і бронетехніки, і реактивних систем залпового вогню, і засобів ППО", – підсумував Гусєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: