fbpx
Сьогодні
Фото 10:45 22 Бер 2023

Третій вид боєприпасу: Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів, виготовлених разом із країною НАТО

Фото: Ілюстративне / ukroboronprom

Першу партію артилерійських 122-мм снарядів, виготовлених ДК "Укроборонпром" у кооперації з країною НАТО, вже відвантажили Збройним силам. Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на пресслужбу держконцерну.

"Замовленню Міноборони передували заводські випробування, на яких ДК підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряда: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряда", – йдеться в повідомленні.

Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів

Фото: ukroboronprom

Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни і танкового 125-мм снаряда, що виготовляється за вітчизняною технологією із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях.

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 "Гвоздика2 (максимальна дальність ураження – 15200 м).

Укроборонпром відвантажив першу партію 122-мм снарядів

Фото: ukroboronprom

Також повідомляється, що замовленню Міноборони України передували заводські випробування, на яких "Укроборонпром" підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряду: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряду. Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного "радянського" зразку.

Довідка

Як повідомлялось, 21 березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про перетворення державного концерну "Укроборонпром2 в Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Це відправна точка перетворення ДК на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належать державі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: