fbpx
Сьогодні
19:32 04 Кві 2023

В епіцентрі бойових дій залишаються Мар’їнка та Бахмут, – Генштаб

В епіцентрі бойових дій залишаються Мар'їнка та Бахмут Донецької області, у районі останнього впродовж доби українські захисники відбили близько 20 ворожих атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 4 квітня.

За даними Генштабу, російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Силами оборони України впродовж доби там відбиті понад 45 ворожих атак.

Українська авіація за добу здійснила по ворогу загалом сім ударів. Під ураження потрапили райони зосередження загарбників.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони зі свого боку уразили два пункти управління та станцію радіоелектронної боротьби росіян.

російська армія протягом доби здійснила два ракетні і 28 авіаційних ударів, зокрема застосувала 17 безпілотників типу "Шахед-136″. Також ворогом здійснені сім обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже загарбники продовжують використовувати тактику терору.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань росіян не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах. росія й надалі використовує повітряний простір, територію та військову інфраструктуру білорусі.

Зберігається присутність підрозділів збройних сил російської федерації в прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

Від ворожих ударів протягом доби потерпали Бачівськ, Волфине і Запсілля Сумської області, а також Ветеринарне, Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Рублене й Дворічанське Харківської області.

На Куп'янському напрямку російських обстрілів зазнали Масютівка, Куп'янськ, Кам'янка й Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Крохмальне Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі, що південніше від Кремінної. Артилерійських ударів російської армії зазнали Макіївка, Діброва й Білогорівка Луганської області, а також Іванівка, Колодязі та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут — протягом доби наші захисники відбили близько 20 атак противника", — повідомили в Генштабі.

Водночас росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Біла Гора, Клебан-Бик і Новодмитрівка.

На Авдіївському й Мар'їнському напрямках війська рф вели наступальні дії в районах Новокалинового, Первомайського та Мар'їнки, однак успіху не мали. Водяне, Красногорівка, Георгіївка та Мар'їнка Донецької області потерпали від ворожих обстрілів.

На Шахтарському напрямку протягом доби російська армія наступальних дій не проводила. Для коригування артилерійського вогню ворог активно застосовував безпілотники. Також завдавав ударів по Новомихайлівці, Вугледару, Пречистівці та Великій Новосілці Донецької області.

На Запорізькому і Херсонському напрямках російські війська продовжують нарощувати оборонні спроможності. Від ударів ворожої армії потерпали Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка й Кам'янське Запорізької області, а також Херсон, Берислав, Веселе, Бургунка, Антонівка й Велетенське Херсонської області.

Встановлено, що на тимчасово захоплених територіях України загарбники продовжують грабувати мирних жителів, привласнюючи їхнє житло.

Зокрема, у Старобільську Луганської області російська псевдовлада використовує представників комунальних служб для заселення військовослужбовців рф у квартири та будинки, тимчасово залишені громадяни України. Такі дії відбуваються під виглядом профілактичних перевірок показників лічильників.

Також почастішали випадки вивезення мирних жителів у невідомому напрямку без жодних пояснень після вибіркових перевірок мобільних телефонів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: