fbpx
Сьогодні
11:09 04 Кві 2023

Генсек НАТО проаналізував ситуацію на полі бою у Бахмуті: те, чого військам рф бракує якісно - надолужують кількісно

English version here

У боях за місто-фортецю Бахмут на Донеччині російська армія намагається низьку якість у техніці та командуванні компенсувати кількістю.

Так вважає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, заявивши про це в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Очільник Альянсу підкреслив, що росіяни втрачають набагато більше солдатів, ніж українці. Оскільки вони не мають якісного командування та обладнання. Проте не треба недооцінювати росію, "оскільки вона продемонструвала готовність ввести десятки тисяч нових військ".

"Для мене це лише ще один аргумент на користь того, щоб ми підтримали Україну, допомогли Україні звільнити землю і дати відсіч російським загарбникам", сказав Столтенберґ.

Очільника НАТО запитали, як бої за Бахмут впливають на ЗСУ та російську армію.

"У лавах же російського війська бачимо низький бойовий дух, техніка часто погана, підготовка не надто вражає. Командування насправді не спрацьовує у багатьох операціях. Але водночас бачимо: те, чого російським військам бракує якісно, вони намагаються надолужити кількісно", підкреслив Столтенберг.

Генсек Альянсу наголосив, що російське командування кидає у бій тисячі військ. Вони погано оснащені і навчені.

"Але, звісно, це завдає шкоди і вони можуть завдати втрат і українській стороні", – підкреслив він.

Нагадаємо, що у своєму звіті американські аналітики припускають, що найманці ПВК "Вагнер" захопили будівлю адміністрації Бахмута, а російські сили просуваються у центр міста.

Довідка

3 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

Натомість речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: