fbpx
Сьогодні
09:24 04 Кві 2023

Вагнерівці намагаються взяти Бахмут: захопили в центрі міста будівлю міської адміністрації, - ISW

У Донецькій області найманці ПВК "Вагнер" захопили будівлю адміністрації міста фортеці Бахмута, російські сили намагаються просуватися у центр міста.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту підтвердили дані російських джерел про те, що сили ПВК "Вагнер" зуміли захопити адмінбудівлю міськради Бахмута.

Експерти ISW посилаються на опубліковані кадри з дрона, на яких зображені прапори "Вагнера" та росії, встановлені над уламками зруйнованої адміністративної будівлі.

Терористи рф, ймовірно, продовжать спроби контролювати центр Бахмута та намагатимуться просуватися на захід до Хромового. Вони також вважають, що 3 квітня окупанти продовжили просуватися в центр міста.

""ПВК "Вагнер", ймовірно, продовжить спроби закріпити контроль над центральною частиною Бахмута і спробує просунутися на захід через густонаселені райони міста в напрямку Хромового", – наголосили аналітики.

Окрім того, в ISW додали, що представники ЗСУ підтверджують, що разом із "вагнерівцями" в Бахмуті дедалі активніше діють регулярні російські війська, зокрема ВДВ.

Довідка

3 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

Натомість речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: