fbpx
Сьогодні
10:10 04 Кві 2023

Десятки кілометрів окопів та "зуби дракона": росія готується у Криму до контрнаступу ЗСУ

В окупованому Криму за кілька тижнів російські загарбники побудували цілу мережу окопів та загороджень у вигляді "зубів дракона" через можливий контрнаступ ЗСУ.

Про це пише The Washington Post, опублікувавши супутникові знімки, надані компанією Maxar.

Як пише видання, росія для цього використовує робочу силу. За допомогою онлайн-оголошень вакансій загарбники шукали будівельників для облаштування траншей у Криму з дерева та бетону за оплату понад $90 на день.

Деякі укріплення в Криму були побудовані за лічені дні. Багато оборонних споруд росії були побудовані вздовж водойм, створюючи додаткову перешкоду для потенційного наземного наступу України в Криму.

Як повідомляють у The Washington Post, росіяни спорудили укріплення в районах населених пунктів Медведівка, Вітіно, Армянськ, Маслове та в інших частинах півострова.

Крим оборона росія

Фото: The Washington Post

"Російські військові, мабуть, розуміють, що найближчим часом Крим доведеться захищати", – вважає російський військовий аналітик Ян Матвєєв.

Зазначимо, що оборона швидко зросла напередодні очікуваного весняного наступу України.

Уздовж узбережжя Чорного моря росіяни встановили протитанкові обрубки, артилерійські установки та вирили рови.

На знімку з боку озера Сиваш видно розгалужену мережу окопів, довжина яких подекуди становить 900 метрів. Там також встановлені три ряди "зубів дракона" – бетонних протитанкових загороджень у формі пірамід.

Нагадаємо, у США вважають, що Україна почне весняний контрнаступ уже найближчими тижнями.

Володимир Зеленський впевнений, що Україна звільнить свої території. Український лідер також попередив окупантів, якщо вони не хочуть бути знищеними під час контрнаступу, "у них ще є час піти".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: