fbpx
Сьогодні
17:39 03 Кві 2023

Україна та Румунія в Бухаресті проведуть Першу Чорноморську безпекову конференцію в рамках роботи Кримської платформи

English version here

12-13 квітня Україна та Румунія проведуть у Бухаресті Першу Чорноморську безпекову конференцію Міжнародної Кримської платформи.

Як пише Рубрика про це повідомляє  Міністерство закордонних справ України, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Айярівна Джапарова.

"Неспровокована і невиправдана військова агресія Росії проти України зруйнувала систему безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні. Для того, щоб знайти дієвий інструментарій відповіді на ці виклики та забезпечити можливості сталого розвитку всім мирним країнам регіону, Україна ініціювала Першу Чорноморську безпекову конференцію, яку буде проведено спільно з Румунією 12-13 квітня в Бухаресті", – йдеться в повідомленні Міноборони на офіційному сайті в понеділок.

Захід відбудеться в рамках роботи Міжнародної Кримської платформи – механізму, спрямованого на деокупацію Криму, відновлення чорноморської, європейської та глобальної безпеки.

Організаторами конференції стали Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

У центрі уваги також будуть питання інформаційної війни та кібератак.

У першому дні заходу візьмуть участь експерти з України, Румунії та інших держав для презентації дослідження щодо майбутньої конфігурації безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, а також для проведення дискусій на тему кібербезпеки та російських інформаційних воєн у системі міжнародної безпеки.

Другий офіційний день ЧБК відкриватимуть Дмитро Кулеба, Олексій Резніков, міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску та міністр національної оборони Румунії Ангел Тілвар. Цього дня на панельних дискусіях будуть порушені питання щодо російського повномасштабного вторгнення в Україну, вирішення безпекових проблем у Чорному морі, а також щодо майбутнього безпеки Азово-Чорноморського регіону. До участі у панельних дискусіях запросили міністрів закордонних справ та оборони держав-учасниць Міжнародної Кримської платформи, а також керівників міжнародних інституцій.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: