fbpx
Сьогодні
09:12 30 Бер 2023

росія має наміри мобілізувати 400 тисяч під виглядом "добровольців", - британська розвідка

English version here

Фото: Reuters

Влада російської федерації готується розпочати велику кампанію з метою набору додаткових 400 тисяч військовослужбовців, оскільки путін готується до тривалої війни. Але для них потрібна військова техніка, якої росія не має.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За повідомленнями російських ЗМІ, росія представляє кампанію як набір добровольців, професійних кадрів, а не як обов'язкову мобілізацію.

Як зазначається у зведенні, існує реальна ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмито, і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав.

За даними британської розвідки, російська влада вибрала нібито добровольчу модель, щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення.

"Малоймовірно, що кампанія залучить 400 тисяч справжніх добровольців. Однак для відновлення бойової могутності Росії в Україні знадобляться не тільки кадри. Росії потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має зараз", – зазначають у Міноборони Британії.

Раніше Bloomberg повідомляло про чисте збільшення чисельності збройних сил рф минулого року приблизно на 400 тисяч людей. За даними агентства, цього року кремль планує набрати ще 400 тисяч людей, оскільки путін готується до тривалої війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: