fbpx
Сьогодні
14:35 26 Бер 2023

Рішення для відбудови: для відновлення житла будуть використовувати онлайн-конструктор

Фото: Телеграм/ Андрій Нєбитов

Для того, що спростити відбудову сільських будинків і зробити її доступнішою планують використовувати онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Мінінфраструктури.

У чому проблема?

В Україні зафіксували 143,8 тисячі зруйнованих внаслідок воєнних дій будинків. Найбільше руйнувань зазнала інфраструктура Донеччині.

15 грудня аналітична команда Київської школи економіки (KSE) опублікувала оновлену оцінку  задокументованих збитків житловій та нежитловій нерухомості, іншій інфраструктурі України.

У пʼятірці найбільш постраждалих регіонів за руйнуваннями житлового фонду – це Донецька, Київська, Луганська, Чернігівська та Харківська області. 

Для відбудови всієї інфраструктури потрібно не один рік, тому в Україні працюють над тим, що спростити відбудову та зробити її доступнішою.

Яке рішення?

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури сприятиме використанню під час відбудови житла онлайн-конструктора RE:Ukraine Villages. Розроблений архітектурним бюро balbek bureau, він спрощує відбудову сільських домівок і робить її доступнішою", зазначили в повідомленні.

Зазначають, що онлайн-рішення, створене на основі досліджень прибудинкових територій, конфігурацій та архітектурних особливостей зруйнованих будинків у селах Київщини, може бути використане для відбудови споруди чи проєктування нової.

Фото: Міністерство інфраструктури України

"Тисячі сільських будинків наразі пошкоджено або зруйновано. Такі проєкти, як онлайн-конструктор від balbek bureau, значно спростять процес відбудови домівок та заощадять кошти постраждалим.

Розраховуємо, що такі цифрові рішення в поєднанні з запуском механізму компенсації за пошкоджене та знищене житло допоможуть прискорити процес відновлення та вже цього року повернути сотні тисяч українців додому", наголосив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як це працює?

У Мінінфраструктури розповідають, що конструктор пропонує для вибору понад 211 мільйонів унікальних конфігурацій будинків для Київщини.

Передбачають, що після проходження всіх необхідних кроків в онлайн-конструкторі користувач отримує готову інструкцію. Вона включатиме ізометрію, плани, креслення, розгортки фасадів і технічний опис.

Фото: Міністерство інфраструктури України

Біла проведена експедиція 17-ма деокупованими селами Київщини. Досліджили прибудинкові території, конфігурації будинків і на основі цього було створено конструктор.

Фото: Міністерство інфраструктури України

За наявності необхідного фінансування balbek bureau планує додавати до проєкту нові області.

Довідка

balbek bureau – майстерня архітектури та дизайну інтер'єру, яка займається проєктуванням комерційного, корпоративного та житлового простору в Україні, Європі, США та Азії.

Загальна площа обʼєктів balbek bureau сягає 135 000 квадратних метрів.

Від початку повномасштабного вторгнення росії команда бюро розробила низку соціальних ініціатив RE:Ukraine System. Зокрема, систему тимчасового житла RE:Ukraine Housing і рішення для захисту пам'ятників RE:Ukraine Monuments.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: