fbpx
Сьогодні
16:10 23 Бер 2023

Рішення для відбудови: на звільнених територіях відновити школи допоможе Литва

English version here

Фото: Телеграм/ Павло Кириленко

У 11 ключових регіонах, які найбільше постраждали від війни, в 2023 році для відбудови шкіл застосують досвід співпраці між Україною та Литвою.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури за результатами зустрічі представників відомства з делегацією Литовської республіки, пише Рубрика.

У чому проблема?

За даними Офісу Генпрокурора, внаслідок повномасштабного вторгнення росії пошкоджено 3126 закладів освіти, 406 – росіяни повністю зруйнували.

Яке рішення?

"Литва долучається до відбудови знищених внаслідок російської агресії шкіл в Україні", зазначили в повідомленні.

Як це працює?

Наголошують, що спільні проєкти між Україною та Литвою вже тривають. Литовське центральне управління проєктами залучене до відбудови шкіл в Авдіївці та Бородянці.

"Цього року досвід співпраці може бути масштабованим на 11 ключових регіонів, які найбільше постраждали від війни: Херсонська, Миколаївська, Одеська, Київська, Чернігівська, Сумська, Донецька, Харківська, Житомирська, Дніпропетровська та Запорізька області", – підкреслюють в повідомленні.

Самоврядування столиці Литви може надати технічну підтримку, яка сприятиме швидкій реалізації проєктів відновлення. Зокрема, співпраця з Литвою допоможе забезпечити українські громади готовими проєктами освітніх закладів.

Наразі Агентство відновлення опрацьовує потреби громад та обласних військових адміністрацій в зазначених регіонах та формує портфель проєктів на 2023 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: