fbpx
Сьогодні
22:56 24 Бер 2023

Фон дер Ляєн та Макрон відвідають Пекін, щоб обговорити війну в Україні

На початку квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і очільник Франції Емманюель Макрон відвідають Китай для перемовин з китайським керівництвом щодо війни рф проти України.

Про це інформує Рубрика із посиланням на DW.

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн поїде у перший тиждень квітня до Китаю разом із президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомив 24 березня, речник Єврокомісії, не надавши жодних подробиць.

Макрон цього ж дня також підтвердив, що фон дер Ляєн супроводжуватиме його під час візиту до Пекіна, де він збирається зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Після саміту лідерів ЄС у Брюсселі Макрон заявив, що попросив президентку Єврокомісії поїхати до КНР, аби представити там "єдиний голос". Він закликав Пекін допомогти переконати Москву припинити війну проти України, передає AFP.

У лютому Китай представив документ із закликом до термінових мирних переговорів і "політичного врегулювання". Макрон назвав такі зусилля позитивними, однак наполягає, що миру в Україні можна досягти лише після виведення військ рф.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: