fbpx
Сьогодні
16:27 23 Бер 2023

В угорському уряді заявили, що не будуть арештовувати лідера рф, якщо він приїде до країни

В Угорщині не стануть затримувати очільника кремля, якщо він приїде в країну, попри ордер на його арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом.

Про це сказав у четвер глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Гергей Гуйяш, цитує агентство Reuters.

Як повідомили у виданні, Гуйяш зазначив, що відповідно до угорської правової системи у Будапешта немає законних підстав арештовувати російського президента. Хоча Угорщиною підписаний і ратифікований Римський статут.

У глави адміністрації угорського прем'єр-міністра запитали, чи заарештують путіна, якщо він приїде до Угорщини.

На це Гуйяш сказав на брифінгу, що Римський статут не вбудований в угорську правову систему.

"Ми можемо звернутися до угорського законодавства і на підставі цього не можемо заарештувати російського президента … оскільки статут МКС не був впроваджений в Угорщині", підкреслив урядовець.

Мова йде фактично про те, що Угорщина лише формально схвалила Римський статут, але не змінила законодавство для його втілення.

Гуйяш також додав, що угорський уряд не сформував позицію щодо ордера на арешт путіна, але висловив свою думку на цю тему.

"Ці рішення не є найбільш вдалими, оскільки вони ведуть до подальшої ескалації, а не до миру, це моя особиста суб'єктивна думка", додав Гуйяш.

Довідка

17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п'ятницю видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду підозрюваного президента росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після історичного рішення про видачу ордера на арешт російського лідера повинна бути історична відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: