fbpx
Сьогодні
18:13 22 Бер 2023

Кожна країна-підписант Римського статуту має зобов’язання арештувати путіна, – Блінкен

Фото: Getty Images

Кожна країна, яка є членом Міжнародного кримінального суду, в разі появи на їхній території президента рф володимира путіна повинна арештувати його й видати МКС відповідно до ордеру.

Про це заявив у середу під час слухань у Сенаті США глава американської дипломатії Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

"Я думаю, що ми всі бачили звірства та воєнні злочини, скоєні (росією – ред.) в Україні",- зауважив глава Держдепартаменту США під час дискусії зі старшим членом Комітету з питань асигнувань Сенату США Ліндсі Гремом.

У цьому зв'язку Блінкен висловив тверде переконання, що путін має бути притягнутий до відповідальності.

У відповідь на запитання, чи закликатимуть США європейських союзників затримати путіна та видати його МКС, якщо той з'явиться на їхній території, Блінкен зауважив, що це є зобов'язанням кожної держави, яка є членом Міжнародного кримінального суду.

"Я вважаю, що кожен, хто є частиною цього суду та несе зобов'язання, повинен виконувати ці зобов'язання", – зазначив глава американської дипломатії.

Довідка

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента рф володимира путіна та дитячого омбудсмена марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: