fbpx
Сьогодні
10:21 14 Бер 2023

РФ почала встановлювати обмеження на використання снарядів через нестачу боєприпасів, розвідка Британії

Оскільки військово-промисловий комплекс рф не встигає забезпечувати потреби фронту у боєприпасах, то росія все частіше застосовує принципи командно-адміністративної економіки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 14 березня.

Британські фахівці повідомляють, що протягом останніх тижнів дефіцит російських артилерійських боєприпасів, ймовірно, став дуже відчутним. Тому на ділянках фронту застосовуються заходи з нормування снарядів.

"Це майже напевно стало ключовою причиною того, що жодне російське з'єднання не змогло останнім часом здійснити оперативно значущі наступальні дії", – вважають у британській розвідці.

Також зазначають, що росія майже напевно вже вдалася до використання старих запасів боєприпасів, які раніше були визнані непридатними для застосування.

У Міноборони Британії звернули увагу на те, що указом президента рф від 3 березня 2023 року передбачені заходи, які дозволять міністерству торгівлі та промисловості в обхід повноважень керівників оборонних підприємств, які не виконують виробничі завдання, призупиняти їхню діяльність.

"Росія все частіше застосовує принципи командно-адміністративної економіки до свого військово-промислового комплексу, оскільки визнає, що її оборонні виробничі потужності є ключовою слабкістю в умовах "спеціальної військової операції", що дедалі більше виснажується", підкреслюють в огляді.

Нагадаємо, у військовій розвідці Литви заявили, що у росії зараз є ресурси на продовження інтенсивної війни протягом двох років. Хоча про якість ресурсів мова не йде, але й стара техніка завдає великої шкоди.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: