fbpx
Сьогодні
09:50 13 Бер 2023

ПВК "Вагнер" відкрила центри для вербування в спортивних клубах, – розвідка Британії

Близько половини в'язнів, яких пвк "вагнера" уже задіяла на полі бою в Україні, отримали поранення або загинули.

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Близько половини в'язнів, яких пвк «вагнера» вже відправила в Україну, ймовірно, отримали поранення або загинули, і нові ініціативи з вербування навряд чи компенсують втрати серед завербованих засуджених», – заявили у відомстві.

Зазначається, що останніми тижнями власник пвк «вагнера» євген пригожин втратив доступ до вербування в російських в'язницях через суперечки з керівництвом російського міноборони. Швидше за все, пригожин спрямовує свої зусилля з вербування на цивільних громадян росії.

«З початку березня 2023 року пвк «вагнера» відкрила центри для вербування в спортивних клубах щонайменше в 40 містах по всій росії. Останніми днями вербувальники «вагнера» в масках також проводили «профорієнтаційні» бесіди в московських середніх школах, розповсюджуючи анкети під назвою «Заява молодого воїна», щоб зібрати контактні дані зацікавлених учнів», – додали у відомстві.

У Міноборони Британії припустили, якщо для «вагнерівців» і далі триватиме заборона на вербування в російських в'язницях, пригожин буде змушений зменшити масштаби та інтенсивність бойових операцій своєї ПВК в Україні.

Довідка

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України завдали контрудару та знищили групу "вагнерівців", які засіли в цеху одного із промислових підприємств Бахмута.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: