fbpx
Сьогодні
08:49 12 Бер 2023

В ISW вважають, що російський лідер втратив контроль над інформаційним простором рф

English version here

Фото: Getty Image

Президент країни-агресорки володимир путін втратив контроль над інформаційним простором у своїй країні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на припущення Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зазначають, що російсько-окупаційні війська не здійснили жодних підтверджених просувань у межах Бахмута 11 березня.

Про запеклі бої в місті постійно розповідають українські та російські джерела. Проте бойовики групи "Вагнера", ймовірно, стають все більше затиснутими в міських промислових районах. А саме таких як завод АЗОМ, і тому їм важко досягти значного просування вперед.

Як зазначають аналітики інституту, водночас речниця МЗС рф Марія Захарова підтвердила, що у внутрішньому колі Кремля відбувається боротьба. Кремль втратив централізований контроль над російським інформаційним простором. А президент росії володимир путін, вочевидь, не може це виправити.

Захарова заявила, що Кремль не може повторити сталінського підходу до створення сучасного аналога радянського Інформбюро для централізованого контролю над внутрішнім інформаційним простором росії через боротьбу між кремлівськими "елітами".

Експерти вважають, що заява Захарової підтверджує кілька оцінок інституту:

  • що в Кремлі точиться боротьба між ключовими членами найближчого оточення путіна;
  • що з часом путін значною мірою поступився російським інформаційним простором;
  • що путін, очевидно, не в змозі вжити рішучих заходів для відновлення контролю над російським інформаційним простором.

Окрім того, як зазначили у звіті, фінансист групи "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що після битви за Бахмут він перетворить групу "Вагнера" на жорстку ідеологічну елітну військову організацію. А також розпочне нову хвилю вербування.

В ISW нагадують, що останнім часом "група Вагнера" розширює рекрутингові центри по всій росії, включно з орієнтованими на вербування молоді.

"Можливо, Пригожин намагається реструктурувати "Групу Вагнера" в жорстку ідеологічну елітну військову організацію, щоб відвести їй особливу роль серед російських військ в Україні, оскільки її колишня роль у забезпеченні виключно тактичних переваг зникає з імовірною кульмінацією "Групи Вагнера" навколо Бахмута", вважають аналітики.

Основні висновки про бойові дії в Україні від ISW за 11 березня:

  • Українські джерела повідомляють, що ЗСУ просунулися в напрямку Сватового.
  • Російські війська продовжують встановлювати укріплення в Запорізькій області.
  • Мобілізовані росіяни продовжують оприлюднювати скарги на те, що командири погано ставляться до них і використовують їх як витратний матеріал для "латання дірок" в існуючих формуваннях.
  • Російські окупаційні чиновники використовують охорону здоров'я дітей для формування залежності від російської системи охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: