fbpx
Сьогодні
13:21 12 Бер 2023

Проросійські сили готуються до протесту в Кишиневі, поліція попереджає про можливі заворушення

Фото: Newsmaker

У неділю. 12 березня, в столиці Молдови Кишиневі запланована нова акція прибічників проросійської партії "Шор" на тлі попереджень правоохоронців про можливі масові безлади.

Про це повідомляє Newsmaker.

Нагадаємо, що акцію протесту організував "Рух за народ", який в основному складається з членів партії "Шор".

Також зазначають, що в неділю декілька організацій заявили що відмовляються від участі у протестах.

Асоціація ветеранів силових органів Scutul Poporului 12 березня повідомила, що відмовляється від участі в протесті, призначеному на цей день.

Організація пояснила це ризиками, пов'язаними з діями як правоохоронних органів, так і "невідомих сил".

Scutul Poporului пояснили, що відмовилися від участі в мітингу через заяви та дії офіційних силових органів.

Заява з'явилася майже одночасно з аналогічним постом Георге Кавкалюка та його партії PACE, яка також зазвичай бере участь в акціях партії "Шор". Частина цих повідомлень збігається майже дослівно.

Також повідомляють, що у Бєльцях поліція зупиняє автобуси з учасниками протесту, запланованого в центрі Кишинева. У результаті люди, які намагалися проїхати на кількох зупинених автобусах, перекрили трасу.

Напередодні, 11 березня, правоохоронці заявили, що на сьогоднішній акції заплановані масові заворушення.

Поліція попередила, що 12 березня, починаючи з 13:00, на вул. Штефана чел Маре та на вулиці Міхай Вітязул частково перекриють рух. Окрім того, співробітники правоохоронних органів попросили громадські об'єднання з незаконними значками та відзнаками, які рухаються попереду колони учасників, бути з відкритими обличчями.

Нагадаємо, Сполучені Штати вважають, що особи, пов'язані з російською розвідкою, планують організувати протести в Молдові з метою повалення влади й встановлення більш проросійського уряду.

Як писала Рубрика, 12 березня молдовська прикордонна поліція не пустила до країни представника російської приватної військової кампанії Вагнер, який прибув до країни літаком: в аеропорту його затримали.

Правоохоронці також зазначили, що за останній тиждень не пустили до країни 182 іноземних громадян та 46 одиниць транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: