fbpx
Сьогодні
Фото 11:56 12 Бер 2023

До Молдови не пустили вагнерівця: його затримали в аеропорту

12 березня молдовська прикордонна поліція не пустила до країни представника російської приватної військової кампанії Вагнер, який прибув до країни літаком: в аеропорту його затримали.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

"Обмін інформацією дозволив нам виявити у потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представник ПВК Вагнер із Росії. Його не пустили до країни й повернули літаком до держави, із якої він прилетів", поінформували у поліції Молдови.

Фото: Прикордонна поліція Молдови

Правоохоронці також зазначили, що за останній тиждень не пустили до країни 182 іноземних громадян та 46 одиниць транспорту.

Фото: Прикордонна поліція Молдови

Як розповіли прикордонники, 165 із них порушили молдавське прикордонне та міграційне законодавство.

Фото: Прикордонна поліція Молдови

Окрім того, за даними прикордонної служби, за останню добу потік тих, хто прибуває до Молдови, зріс — до країни в'їхало понад 23,8 тисячі осіб і майже всі іноземні громадяни, із яких майже 5 тисяч — громадяни України.

Як повідомляла поліція Молдови, 12 березня у Кишиневі можливі масові заворушення на протесті, який організовує проросійська партія Шор.

"Національна поліція має інформацію про те, що завтра, 12 березня, під час протесту, планується проведення акцій дестабілізації та масових заворушень. У зв'язку з цим просимо організаторів та учасників дотримуватись вимог законодавства та не допускати дій, які можуть поставити під загрозу життя та здоров'я людей, а також безпеку держави", наголосили у повідомленні поліції.

Довідка

Нагадаємо, минулого тижня президентка Молдови Мая Санду заявила про плани Москви здійснити державний переворот у Кишиневі. Мовляв, за допомогою протестів опозиції росія хоче змінити владу в країні.

Новий прем'єр Дорін Речан заявив, що невизнане Придністров'я має бути демілітаризовано.

Окрім того, російський контингент звідти потрібно вигнати. За його словами, у Молдові – гібридна війна, Москва намагається захопити демократичні процеси та змінити європейський курс країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: