fbpx
Сьогодні
Відео 20:14 02 Бер 2023

Довгоочікувана прем'єра: український мультфільм про Мавку нарешті вийшов у прокат

Фото: Офіційний сайт мультфільму

Сьогодні, 2 березня, вийшов у широкий національний прокат український мультфільм "Мавка. Лісова пісня", створений за мотивами твору Лесі Українки.

Про це повідомили в Держкіно, пише Рубрика.

Допрем'єрний показ традиційно відбувся у Львові, де мультфільм подивилися перші українські глядачі. А 1 березня відбувся прем'єрний показ у Києві в кінотеатрі "Оскар".

Одразу після релізу в Україні розпочнеться широкий прокат мультфільму у Франції, яким опікується гігант Universal Pictures Content Group. І далі — прем'єра відбудеться в усій Європі. Також "Мавка. Лісова пісня" вийде в кінотеатральний прокат у країнах Близького Сходу і Північної Африки.

Нагадаємо, цей мультфільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution та "Кіноманія".

Станом на липень 2021 року бюджет мультфільму становив понад 187 мільйонів гривень, із них 49,5 мільйона — державні.

Про початок розробки мультфільму компанія FILM.UA, якій належить Animagrad, заявила ще у 2015 році. Через два роки розробники оприлюднили перший короткий тизер стрічки. Попри це, відтоді дизайн персонажів, зокрема головної героїні, змінився, що викликало хвилю незадоволення.

Окрім того, виходу мультфільму у прокат передувала широка рекламна кампанія: проєкт організував співпрацю із супермаркетом "Сільпо", "Укрпоштою", молочною компанією "Галичина", виробниками сухих сніданків, цукерок, суконь, прикрас, книжок тощо.

Ще до виходу головна героїня мультфільму "Мавка. Лісова пісня" прикрасила обкладинку міжнародного видання Animation Magazine.

Рубрика:
Відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: