fbpx
Сьогодні
15:55 01 Бер 2023

До амбасадорів United24 приєдналася зірка серіалу "Вікінги" Винник

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський поспілкувався в режимі відеозв'язку із зіркою серіалу "Вікінги", канадською акторкою українського проходження, режисером і продюсером Кетрін Винник. Вона стала однією з амбасадорів фандрейзингової платформи United24.

Про це повідомляє пресслужба ОП, пише Рубрика.

Зазначають, що Глава держави подякував Винник за підтримку України. За її потужні меседжі й теплі слова, які дуже важливі для українців, особливо в дні трагічної річниці початку повномасштабної агресії росії.

"Дуже дякую, що ви з нами. Ми вдячні, що ви вирішили стати амбасадором United24 і є першою амбасадоркою з Канади, з якою нас багато пов'язує", – сказав Зеленський.

Фото: ОПУ

Зі слів українського лідера, зараз дуже важливо зробити все, щоб світ не забував про розв'язану росією війну проти України.

Президент також наголосив, що пріоритетом є відбудова країни.

В Офісі Президента зазначають, що Кетрін Винник опікуватиметься напрямом "Відбудова України". Вона відкриє свій збір через платформу на відновлення одного з 18 будинків у Київській області, які відбудують першими в межах цієї програми.

Фото: ОПУ

Загалом на відновлення зазначених об'єктів необхідно 719 млн грн. Завдяки донорам United24 зі 110 країн уже зібрано понад 510 млн грн.

"Я розумію, як важливо, щоб українські родини об'єдналися. Людям потрібно повертатися додому, відбудовувати свої домівки, щоб сім'ї знову жили разом", підкреслила акторка.

Винник, батьки якої є нащадками українських емігрантів, котрі в 1940 році, рятуючись від радянської влади, переселилися спочатку до Німеччини, а потім до Канади, розповіла, що пишається своїм українським корінням.

"Я пишаюся тим, що ви робите, і для мене велика честь бути в команді United24", зауважила вона.

Президент України запросив Винник приїхати в Україну.

Акторка підтримує Україну від початку російської агресії у 2014 році. Вона відвідувала Україну в 30-ту річницю Незалежності.

Після початку повномасштабної агресії рф Кетрін Винник заснувала організацію The Winnick Foundation, яка надає гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від війни.

В ОП поінформували, що за дев'ять місяців роботи ініційованої Президентом фандрейзингової платформи United24 завдяки пожертвам із понад 110 країн зібрано більш як 287 млн дол.

Серед амбасадорів United24:

  • співачка й акторка Барбра Стрейзанд,
  • актор Марк Гемілл,
  • гурт Imagine Dragons,
  • артдиректор Balenciaga Демна,
  • американський актор Лієв Шрайбер,
  • режисер Мішель Азанавічус,
  • астронавт Скотт Келлі,
  • історик Тімоті Снайдер,
  • кантрі-співак Бред Пейслі,
  • видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик.
Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: