fbpx
Сьогодні
12:10 02 Бер 2023

На кінофестивалі в Іспанії отримав нагороду документальний фільм про війну в Україні

English version here

Документальний фільм про війну в Україні отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі в Іспанії. Співпродюсером фільму є львів'янка Надія Кугук.

Про це пише Рубрика.

В Іспанії завершився 7 Міжнародний фестиваль незалежного кіно IbizaCineFest.

Документальний фільм "ЧОМУ"(Why), співпродюсером якого є львів'янка Надія Кугук, отримав на фестивалі спеціальну відзнаку у категорії Fem-Cine (кіно, у фокусі якого жінки).

Зйомки стрічки відбулися у Польщі та Україні, зокрема у Львові.

Загалом на розгляд дирекції було надіслано майже 2000 кіноробіт. До участі у фестивалі було відібрано 105 фільмів, лише 12 з них отримали відзнаки.

Серед них фільм "Чому"(Why), знятий іспанською кінокомпанією En Buen Sitio Productions. Директор фільму і режисер – Начо Леуза.

Знімальна група ставила за мету показати світові обличчя війни через історії, спогади, переживання звичайних людей, жінок, чиї долі, життя, мрії безповоротно змінила, знищила війна. Кожній із героїнь довелося покинути все, втікати, щоб вижити і врятувати своїх дітей.

"Цей фільм вразив нас усіх, як критиків, так і журі, своєю щирістю та емоційністю. Глибокі переживання втрати, безвихідь, біль і питання, яке так і залишається дотепер без відповіді: чому це все відбувається", – прокоментував директор кінофестивалю, кінопродюсер Ксаві Херреро.

Зйомки фільму відбувалися у найрізноманітніших місцях: на вокзалах, у потягах, в осередках для розміщення біженців, у тимчасових притулках, у церкві, на гуманітарних складах та в укриттях.

Навіть звуки сирен, що лунають у фільмі, записані під час однієї із повітряних тривог, які застала знімальна команда у Львові.

"Мені дуже приємно, що з-поміж великої кількості претендентів наш з Начо Леуза фільм отримав таку відзнаку.
Для мене це не просто фільм, а ще й можливість донести світові правду про жахіття війни, які відбуваються у нашій країні. І я вдячна іспанським колегам за цю можливість.

Україна – це не лише міста і території, це, перш за все, люди, які себе ідентифікують з цією країною.
Попри те, що війна триває понад рік, світ дотепер мало знає і не дуже розуміє ситуацію з точки зору українців.

Якщо правду не будемо розповідати ми, світ буде слухати те, що замість нас розказує ворожа пропаганда. Кожен з нас – носій інформації і обличчя України", – розповіла Надія Кугук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: