fbpx
Сьогодні
12:42 22 Лют 2023

Українська розвідка заявила, що росія намагається ввезти з Ірану партію у 20 тисяч снарядів

Про імпорт снарядів з Північної Кореї до рф підтвердженої інформації немає, проте росія завезла пробну партію снарядів з Ірану та зараз намагається ввезти ще одну, яка налічує близько 20 тисяч одиниць.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю Forbes.

"Щодо Північної Кореї підтверджених випадків немає. З Ірану завозилась пробна партія, зараз намагаються завезти ще одну партію, вже не пробну, це близько 20 000 снарядів. Це ніщо порівняно з тими цифрами, які використовуються", – прокоментував очільник української розвідки можливості завезення росією снарядів.

Водночас Буданов висловив переконання, що російській федерації не вдасться розгорнути виробництво, достатнє для ведення артилерійської війни.

"Більш-менш нормально боєприпаси зараз застосовуються виключно в Бахмуті та на Лиманському напрямку. Вони кілька разів намагалися штурмувати Вугледар, і далі будуть пробувати, то додалася ще ця локація. На всіх інших ділянках – режим економії боєприпасів", – пояснив керівник ГУР.

Хоча, зі слів керівника ГУР, зараз росія налагоджує масове виробництво артилерійських снарядів. Проте вже два місяці російські угруповання, які діють в Україні, живуть у режимі максимальної економії боєприпасів.

Він зауважив, що ракетних запасів у рф залишились "невеликі відсотки від загальної кількості", виробляється менше, ніж ворог застосовує в одному залпі.

"У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу "Калібр". Це ті, які з моря пускають. Близько 15, інколи до 20 доходить, ракет типу Х-101. Ось чому в кожному залпі кількість ракет зменшується.

Інтенсивність обстрілів падає. Спочатку масовані ракетні обстріли були щопонеділка, потім раз на вісім днів, тепер – раз на десять днів, два тижні. Вони зменшують кількість ракет і збільшують часовий проміжок", – підкреслив Буданов.

Також очільник ГУР наголосив, що з середини до кінця весни будуть вирішальні бої. Буданов вважає, що саме тоді настане переломний момент у війні.

Зазначимо, що за даними розвідки на цей момент в Україні воюють приблизно 326 000 російських військових.

Нагадаємо, що речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що росія змінила тактику застосування ракет.

Якщо раніше загарбники влаштовували масовану атаку приблизно раз на два тижні, то під час ударів минулого тижня ворог застосовував ракети невеликим кількостями, запускаючи над річищами Дністра та Південного Бугу, якомога нижче "притискаючи" до землі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: