fbpx
Сьогодні
13:30 20 Лют 2023

Ігнат не виключає ворожих атак 23-24 лютого у декілька хвиль

У "сакральні" для росії дати 23 й 24 лютого можна очікувати від ворога посилення активності.

Про це повідомив у Медіацентрі Україна — Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

«Готуються певні можливі провокації. Вони можуть бути і на 23 число, яке для них також сакральна дата – день захисника вітчизни. А наступний – річниця вторгнення. Тому очікувати можна декілька хвиль атак на ці дати. Очікувати треба і нестандартних дій ворога і можливе загострення», – сказав Ігнат.

Також речник Повітряних сил ЗСУ зазначив, що нині є зміни в тактиці застосування ворогом ракет. "Ворог почав їх запускати вночі або випускає лише по кілька ракет. Якщо раніше окупанти влаштовували масовану ракетну атаку один раз на два тижні, то зараз застосовують ракети частіше", – пояснив він.

Стосовно інформації про скупчення російської авіації біля українських кордонів, то Ігнат зауважив, що це "стара історія".

"Ми не раз казали, що це близько 40 летовищ на окупованій території, у тому числі у Криму, білорусі та рф. Та кількість, яку ворог накопичив на початку нападу, вона зберігається і зараз. Це понад 700 летальних апаратів загалом", – сказав він.

Ігнат зауважив, що попри те, що українські військові вже збили близько 300 літаків, противник може поповнювати втрачені борти, підтягуючи техніку. «Але знищені борти – це найновіше, що було у рф», – підкреслив Ігнат. Речник також наголосив, що літаки «це не танки і підтягнути їх до кордону неможливо, бо для них потрібні аеродроми. Тобто там, де вони були, там і знаходяться».

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський заявляв, що не варто бояться повідомлень щодо масованих авіаційних атак росіян, і їх слід розглядати як ще одну психологічну операцію ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: