fbpx
Сьогодні
08:37 22 Лют 2023

Питання буде вирішено позитивно: Кулеба розповів про роботу над створенням авіакоаліції

English version here

Питання надання Україні літаків "буде вирішено позитивно", на цей час постійно ведеться робота над створенням авіакоаліції.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі "Укрінформу".

"Ми постійно ведемо цю роботу з побудови авіакоаліції чи коаліції літаків як її називають. Дійсно, з огляду на складність технології та обслуговування літаків, то тут буде потрібне колективне рішення.

Ще немає жодної країни яка б сказала "так", але так само немає жодної країни, яка б сказала "ні". Це абсолютно відкрита опція.

Я думаю, що, зрештою, це питання буде вирішено позитивно, але з огляду на технологічну складність питання ухвалення цього рішення займе певний час", зазначив очільник відомства.

Кулеба підкреслив, що винищувачі потрібні Україні, оскільки можуть виконувати дві важливі функції.

"Перша функція – це бути складовою системи ППО та підсилювати системи протиповітряної оборони для перехоплення і знищення повітряних цілей. І друга – для прикриття з повітря оборонних і наступальних дій наземних військ", – зазначив міністр.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба закликав країни, які потенційно можуть надати Україні літаки, розпочати навчання українських пілотів до ухвалення політичного рішення про надання авіації.

Довідка

Питання постачання бойових літаків Україні постійно перебуває у фокусі під час дискусій з США.

Міністр оборони Резніков заявляв, що Україна веде перемовини про пошук платформи для отримання авіації.

Своєю чергою прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що рішення про передачу Україні винищувачів F-16 має приймати НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: