fbpx
Сьогодні
22:56 08 Лют 2023

Навчання пілотів є першим кроком у наданні літаків, - прем'єр Британії

Фото: Пресс-служба президента Украины

Тренування українських пілотів у Великій Британії для управління винищувачами є першим кроком у забезпеченні постачання передових літаків нашій державі, що, втім, не є швидким процесом.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

"Що стосується бойових літаків, звичайно, це є частиною нашої розмови. І ми це обговорювали сьогодні, як і раніше. І саме тому ми заявили, що тренуватимемо пілотів Повітряних сил України за стандартами НАТО. Першим кроком у забезпеченні передових літаків є наявність військових, які здатні їх використовувати. Це процес, який потребує певного часу. Ми розпочали цей процес сьогодні", – сказав Сунак.

За його словами, "нічого не знято з порядку денного".

Британський прем'єр вказав на те, що його країна вперше в історії здійснює тренування іноземних пілотів на своїй землі. "Знаєте, напевно, треба було вже давно почати ці тренування", – додав він.

Поруч з цим, глава уряду Великої Британії вказав на те, що процес навчання на винищувачах є тривалим – близько трьох років. Водночас він указав на те, що в Україні вже є досвідчені пілоти винищувачів, і це може скоротити час навчання.

Як повідомлялося, уряд Великої Британії ухвалив розширити програму підготовки українських військових пілотів і морських піхотинців.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: