fbpx
Сьогодні
17:40 16 Лют 2023

Парламент Молдови затвердив новий склад уряду на чолі з ексміністром внутрішніх справ

Фото: Facebook / Dorin Recean

Новий склад уряду схвалив парламент Молдови. Його очолив колишній міністр внутрішніх справ та секретар Вищої ради безпеки Молдови Дорін Речан.

Про це повідомляє NewsMaker, пише Рубрика.

За призначення Речана проголосували 62 депутати. Ще перед призначенням він оприлюднив, хто буде в його команді. Так, у новому кабінеті не буде віцепрем'єра з диджиталізації, натомість з'явиться міністерство енергетики.

Речан із липня 2012 до лютого 2015 був міністром внутрішніх справ, а з 2010 року був заступником міністра інформаційних технологій. До 2022 року Речан не був у політиці та займався бізнесом.

У лютому 2022 року він повернувся на посаду секретаря Вищої ради безпеки Молдови, а також став радником президентки з питань безпеки.

Довідка

Премʼєр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця подала у відставку 10 лютого. Згідно з Конституцією країни, коли прем'єр іде у відставку, усувається й увесь уряд. Причину такого рішення вона не уточнила.

Але наголосила, що якби уряд Молдови мав удома стільки ж підтримки, скільки у Брюсселі, йому вдалося б досягти набагато більше. Президентка Молдови Мая Санду повідомила, що прийняла відставку прем'єрки та подякувала їй за роботу.

Це сталося через день після того, як президент Володимир Зеленський заявив, що попередив молдовську колегу Маю Санду про перехоплені українською розвідкою плани росії щодо руйнування політичної ситуації в країні. Це підтвердили спецслужби Молдови й сама Санду.

А згодом президентка розкрила деталі про плани росії. За її словами, москва планує держпереворот у Молдові з захопленням заручників, а також протестами за участі опозиції.

"План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії",— сказала президентка Молдови.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: