fbpx
Сьогодні
08:30 18 Лют 2023

Воллес: "великий" наступ росії - це просування на фронтах ціною тисяч життів на "метри", а не кілометри

Армія рф зазнає величезних втрат в Україні та не демонструє жодних ознак того, що вдосконалила свою тактику, продовжуючи закидувати українські позиції "гарматним м'ясом".

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв'ю Financial Times у кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки у п'ятницю, 17 лютого.

Як заявив британський очільник оборони, попри побоювання, що росіяйська федерація може розпочати потужну атаку в першу річницю вторгнення в Україну, немає жодних свідчень великого зосередження російських сил, подібного до того, яке було 24 лютого 2022 року.

Воллес підкреслив, що наразі найбільше досягнення росії – це серія пробних атак уздовж лінії фронту за участю мобілізованих, які призвели до дуже великих втрат.

"На сьогодні немає жодних підтверджень значного, великого російського наступу. Те, що ми побачили, – це просування на фронтах ціною тисяч життів", – сказав Воллес.

При цьому міністр наголосив, що російська армія не демонструє бажання відмовитися від тактики "м'ясорубки" і щосили намагається продовжувати наступ. За його словами, "великий" наступ Росії просувається "на метри, а не кілометри".

Попри ці втрати, немає жодних ознак того, що російська армія змінила підхід до "м'ясорубки", зазначив Воллес. Він навів приклад, коли 3000 окупантів загинули під час триденної атаки минулого тижня на місто Вугледар на півдні України.

"Російських новобранців досі запихають у м'ясорубку. І я не впевнений, що це прийнятно, навіть для Росії, тому що 180 000 людей мають дружин, матерів, сестер і друзів, і стає неможливо приховати масштаби цих втрат від росіян", – сказав Воллес.

Воллес також заявив, що західні союзники України "більш ніж будь-коли сповнені рішучості" допомогти їй дати відсіч російським окупантам.

Серед західних союзників Києва також відбулася зміна ставлення до військової допомоги. У цей час минулого року, за словами Воллеса, дискутували, чи відправляти до України протитанкові ракети. Зараз відправляють західні основні бойові танки.

"Що змінилося, то це те, що США вирішили бути більш наполегливими", – сказав Воллес, вказуючи на майже 8 мільярдів доларів військової допомоги, яку Вашингтон надав Києву цього року.

Щоправда, додав він, до поставок винищувачів, на яких наполягає Київ, ще далеко.

Довідка

Як писала Рубрика, раніше Бен Воллес заявив, що у війні в Україні залучено майже всю російську армію.

Нагадаємо, що за оцінками США, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими і загиблими понад 30 тис. найманців.

Зазначимо, що видання ВВС порахувало, кількість підтверджених загиблих росіян на війні в Україні різко зросла з початку лютого.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: