fbpx
Сьогодні
11:49 15 Лют 2023

У ГУР пояснили, чому на захоплення Бахмута і Вугледара на Донеччині російська армія кидає усі сили

Фото: Обозреватель

На Донеччині російська федерація кидає дуже значні сили на захоплення українських Бахмута та Вугледара. На цей час взяти міста ворогові не вдається, проте спроб вони не припиняють.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі 24 каналу.

Він зазначив, що загарбники дуже поспішають захопити Вугледар та Бахмут до початку наступу українських військ. Вони вважають, що у такий спосіб можуть його дещо збити.

Юсов пояснив, що поточну активізацію окупаційних військ рф не можна порівняти з повномасштабним вторгненням росії. Держава-агресор розпочала його майже рік тому, 24 лютого 2022 року.

З просуванням в агресорів не зовсім складається як їм хотілося. Вони мають певні проблеми з технікою та боєприпасами. Однак, схоже, полишати спроб окупувати нові території України ворог не збирається.

"Ми бачимо, що вони не можуть виконати поставлені завдання, однак це не означає, що подальших спроб не буде. У ворога є резерв, є накопичена жива сила, щоправда, водночас є проблема з технікою та БК", – зауважив представник воєнної розвідки України.

Юсов впевнений, росія усвідомлює, що ЗСУ вже незабаром продовжать свій контрнаступ та звільнятимуть захоплені росією території. Підготовка до контрнаступу триває дуже активно.

Саме тому росіяни кладуть тисячі своїх солдатів у спробах захопити Бахмут та Вугледар на Донеччині.

"Тому ворог поспішає і зараз продовжує робити міцні атаки і по Вугледару, і по Бахмуту, розуміючи, що наступ українських сил неминучий, намагаючись збити його певним чином", – зазначив представник української розвідки.

Нагадаємо, раніше в ГУР розповіли, що мають "своїх людей" в оточенні путіна. Люди з найвищих ешелонів влади рф зливають Україні інформацію і перебувають поза всякою підозрою, адже публічно їх знають як "прихильників великої Росії".

Ці люди не підтримують війну рф проти України, однак не тому, що співчувають українцям чи є пацифістами, а виключно з меркантильних інтересів. Від путінської військової авантюри вони втрачають гроші, вплив, а дехто ризикує навіть втратити життя.

Як писала Рубрика, за даними української розвідки, у росії немає достатніх ресурсів для широкомасштабного наступу. Тому агресори вишукують слабкі місця в українській лінії оборони вздовж східного фронту, аби здобути бодай якісь тактичні успіхи і відзвітувати про них Кремлю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: