fbpx
Сьогодні
11:33 15 Лют 2023

Воллес заявив, що росія залучила у війну вже майже всю свою армію

English version here

Російська федерація кинула у війну з Україною вже майже всю армію.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес, він сказав про це в ефірі BBC Radio 4.

Очільник британського відомства коментував під час етеру наступальну стратегію Москви.

Воллес заявив, що росія не змогла зібрати єдину силу, щоб "пробити" оборону України. Скоріш за все, "ми просто бачили зусилля, спрямовані на просування вперед".

"Це коштувало величезної ціни російській армії. За нашими оцінками, 97% російської армії, всієї російської армії, перебуває в Україні", заявив британський міністр.

Зі слів очільника відомства, допомагаючи Києву перемогти росію в Україні, Захід зміцнює безпеку вдома.

"Якщо 97% російської армії зараз перебувають в Україні, з дуже, дуже високим рівнем відтоку особового складу, потенційно їхня боєздатність знижена на 40%, а майже дві третини танків знищені або розбиті, це має прямий вплив на безпеку Європи", підкреслив Воллес.

Міністр британської оборони вважає, що росія просувається на фронті на рівні Першої світової війни.

"Я думаю, що те, що робить Росія, намагаючись просуватися вперед, вона робить майже на рівні Першої світової війни, з рівнем виснаження і з показниками успіху, що вимірюються метрами, а не кілометрами", зазначив Воллес.

Очільник відомства додав, що найбільшим фактором невідомості є російські лідери. З його слів вони або "відірвані від реальності", або "не зважають на людські життя [в Росії]".

Нагадаємо, що за даними західної розвідки, росія накопичує авіацію поблизу кордону з Україною. Це свідчить про те, що Москва готується задіяти свої літаки і вертольоти у війні для підтримки наземного наступу, що пробуксовує.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: