fbpx
Сьогодні
09:52 14 Лют 2023

Російські війська прагнуть наступати на більшості напрямків, проте їм бракує потужності, - британська розвідка

Росія наказує своїм військам наступати на більшості напрямків, оскільки прагне звести нанівець успіхи, досягнуті українськими Збройними силами у вересні-листопаді.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 14 лютого.

Британські аналітики зазначають, що за останні три дні сили групи Вагнера "майже напевно" досягли подальших невеликих успіхів на північних околицях Бахмута, в тому числі в селі Красна Гора.

Розвідка Британії стверджує, що своєю чергою організована українська оборона в цьому районі триває. Тактичне російське просування на південь від міста, ймовірно, не досягло значного прогресу.

Окрім того, у секторі Кремінна-Сватове Луганської області російські війська продовжують наступальні дії, хоча кожна локальна атака залишається занадто малою, щоб досягти значного прориву.

"Росія, ймовірно, прагне звести нанівець деякі успіхи, досягнуті українськими силами протягом вересня-листопада 2022 року: існує реальна можливість того, що їхньою найближчою метою є просування на захід до річки Жербець", стверджують у британській розвідці.

"Загалом, поточна оперативна картина свідчить про те, що російські війська отримують накази наступати на більшості напрямків, але вони не зосередили достатньої наступальної бойової потужності на жодній з осей для досягнення вирішального ефекту", наголосили в огляді.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент росії володимир путін замість готовності до миру в Україні розпочинає нові наступальні дії.

Як писала Рубрика, починаючи з першого тижня вторгнення в Україну російська армія за останні два тижні, ймовірно, зазнала найбільших втрат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: