fbpx
Сьогодні
18:06 16 Лют 2023

У Міноборони рф заявили про черговий обмін полоненими

Фото: Getty Image

У Міноборони російської федерації заявили про черговий обмін військовополоненими з Україною, який відбувся сьогодні, 16 лютого, внаслідок якого на підконтрольну Києву територію повернулися 100 військових і одна цивільна особа, а до росії – 101 військовослужбовець.

Про це повідомляютьМіноборони Росії, голова Офісу президента України Андрій Єрмак. 

Повідомляється, що росія повернула 101 свого військовослужбовця внаслідок переговорів.

"Продовжуємо повертати українців з полону. Сьогодні додому їдуть 100 наших воїнів та 1 цивільний. Серед звільнених бійців – нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них – оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з "Азовсталі". Їх так довго чекали рідні.

Багато з героїв отримали поранення різної тяжкості.

Ми продовжуємо працювати, дякую команді та Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Повернемо додому всіх", – зауважив Єрмак.

А от російські ЗМІ трактують так:

"Сьогодні, 16 лютого, в результаті переговорного процесу з підконтрольної київському режиму території повернуто 101 російського військовослужбовця, яким у полоні загрожувала смертельна небезпека".

Міноборони рф повідомляє, що звільнених військовослужбовців доправлять літаками військово-транспортної авіації ПКС росії до москви для проходження лікування та реабілітації. Їм уже надають медичну та психологічну допомогу.

Українська сторона станом на 17:50 не повідомила про обмін.

Довідка

4 лютого Україна повернула з російського полону 116 наших захисників, серед яких оборонці Маріуполя, херсонські партизани та снайпери з Бахмутського спрямування.

Нагадаємо, що омбудсмен Дмитро Лубинець просив родичів полонених не називати прізвищ, щоб не ускладнювати роботу з повернення військових додому.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: