fbpx
Сьогодні
13:39 16 Лют 2023

Господарський суд Києва задовольнив позов щодо знесення "храму-мафу" біля Десятинної церкви

Фото: Фейсбук / Олександр Ткаченко

Звільнити ділянку Музею історії України від незаконно збудованого "храму-мафу" столичний Господарський суд зобов'язав УПЦ МП.

Про це повідомив очільник МКІП Олександр Ткаченко у Facebook.

"Позов Музею задоволено. Розміщення цієї споруди на земельній ділянці музею суперечить її цільовому використанню. Це порушує вимоги пункту "а" частини 1 ст. 91 Земельного кодексу", зазначив очільник відомства.

Наголошують, що цей "храм-кіоск" наразі знаходиться в буферній зоні пам'яток ЮНЕСКО. У цьому місці будівництво заборонено.

Окрім того, храм порушує ансамбль історичного археологічного комплексу "Десятинна церква".

Знести забудову, згідно з рішенням суду, мають представники релігійної громади самостійно. Також ділянку власним коштом мають привести у попередній стан.

Рішення набуває чинності через 20 днів, якщо його не оскаржать.

Як писала Рубрика, каплиця, що була незаконно збудована релігійною громадою Української православної церкви Московського патріархату, має бути демонтована.

Як писала Рубрика, у Києві нещодавно відбувся демонтаж пам'ятників Ватутіну та Чкалову.

Московський патріархат

У 2022 році СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Вони пов'язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.

1 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

Також 1 грудня Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в рф.

Як писала Рубрика, перше богослужіння предстоятеля ПЦУ в Києво-Печерській лаврі пройшло 7 січня цього року, на Різдво.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: