fbpx
Сьогодні
09:51 15 Лют 2023

У росії виникли проблеми з військово-промисловим виробництвом, - британська розвідка

Президент росії володимир путін відвідує "Уралвагонзавод". Фото: З сайту кремля

У російській федерації виробництво зброї та обладнання не відповідає потребам військово-політичного керівництва у ресурсах для того, щоб успішно вести війну в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 15 лютого.

Британські аналітики проаналізували заяви вищого керівництва росії з цього приводу.

"Вище російське керівництво, ймовірно, усвідомлює, що військово-промислове виробництво держави стає критично слабким місцем, що посилюється стратегічними та оперативними прорахунками, пов'язаними з вторгненням в Україну", наголосили в британській розвідці.

Зазначають, що путін у своїх публічних коментарях неодноразово закликав оборонну промисловість краще підтримувати "спеціальну військову операцію".

На телевізійній зустрічі 12 січня 2023 року путін звинуватив Дениса Мантурова, віцепрем'єр-міністра, відповідального за оборонну промисловість, у "валянні дурня". Це був один з найсильніших публічних випадів президента з часу вторгнення.

На тлі цього, 9 лютого 2023 року заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв закликав збільшити виробництво танків у росії. Це сталося під час відвідування Омського заводу транспортного машинобудування.

"Виробництво майже напевно не відповідає потребам Міністерства оборони Росії у ресурсах для проведення кампанії в Україні та відновлення своїх довгострокових оборонних потреб", – вважають британські розвідники.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки росія прагне звести нанівець успіхи, досягнуті ЗСУ у вересні-листопаді. Тому її війська отримують накази наступати на більшості напрямків.

Як писала Рубрика, починаючи з першого тижня вторгнення в Україну російська армія за останні два тижні, ймовірно, зазнала найбільших втрат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: